søndag 21. september 2008

Where were you in 92?

I går kveld hadde jeg den store glede av å finne alle de gamle skoledagbøkene mine. Fra 1998 - 2003. Og det er det jeg kaller underholdende lesing! Husker dere hva dere holdt på med på den tiden? Hva som var hipt og hva som var kult? Tenkte jeg skulle lage en liten oversikt over hva jeg og mine venner brydde oss om på den tiden. Håper det er noen som kjenner seg igjen. Eller kanskje ikke... (Jeg skrev som regel bare i boken sommeren før jeg faktisk begynte på skoleåret, så jeg velger på skrive ned alderen deretter. Skrivefeil vil ikke bli korrigert)


97/98
Min alder: 9 år
Typ bok: TOPP skoledagbok

Meg om meg
Min første skoledagbok. Jeg husker hvor stas det var. TOPP var nesten litt voksent og de andre jentene i klassen hadde helst Wendy eller Penny eller Pusur. Jeg er 1.40cm på strømpelesten og veier 35kg. Bestevenninnen min heter Era og favorittartistene er Gwen Stefani og Spise Girls. Spise Girls er forresten også favorittplata og favorittfilmen, mens jeg hater 'Mot i Brøstet' og Backstreet Boys, og for så vidt de fleste andre gutter også. Allerede på dette tidspunktet er jeg fullstendig obsessed med kjendiser og 'popp stjerner!'

Mine venner
Det er noen jenter som alltid får skrive først i skoledagbøkene. De som alltid skriver de mest pompøse og hyggelige innleggene. Det er disse jentene du egentlig ikke liker og egentlig ikke har så mye til felles med i det hele tatt, men får de ikke skrive først i boka, så blir du hetset i flere uker og deffinitivt ikke invitert i noen bursdagsfester i nærmeste fremtid. De "kule" jentene. I 97 elsker disse jentene Spice Girls, Speis Girls, ACVA, Melai C, Melai B og Jan Teigen og favorittsangen deres er "Hove sjike moven" (oversatt "Who do you think you are?" med Spice Girls). De elsker å kysse og kline og 'går gjennom ild og vann' for å møte gutter.
De ikke fullt så kule følger på med å skrive 'Speis Girls' fordi de blir ditches on de påstår at det skrives på noen annen måte, og alle har kjæreste. Bortsett i fra meg.


98/99
Alder: 10 år
Typ bok: TOPP skoledagbok

Meg om meg
Alle gutter bortsett i fra Hanson brødrene er fremdeles dødsteite, så jeg har ingen drømmekjæreste, men min bestevenninne heter Era og idolet, favorittartisten- og plata er Celine Dion. S'en er blitt byttet ut med en C i Spice Girls, som fremedles ligger høyt på elsk-lista. Jeg hater derimot Leonardo diCaprio, makrell, matte og Smurfe-Lars (?). Og min beste side er definitivt at 'Jeg er nokså kul'.

Mine venner
De føler seg fine, glade, søvni og ok og jeg skal trøste dem hvis de gråter. Det som gjør verden bedre er fred, å ha det godt, at skolen ikke var og å treffe gutter. 'Småstjerner', 'Sunsus Bits' (Wild guess: Sunset Beach?) og 'MacGyver' er favorittene på skjermen, mens i de nyinnkjøpte CD-spillerne er det Aqua med 'My og my', Aaron Carter og 'Oa hela naten'. Alle hater, hater, hater øl og vin, men drikker gjerne brus og spiser pizza og grøt (say what? ukred!)

99/00
Alder: 11 år
Typ bok: Grøssernes skoledagbok

Meg om meg
Tiden da jeg er med i grøsserklubben og mine største helter er Krølle, Vampyria og R.L. Stine. Denne boken er fylt med skuffende noveller som ikke er skumle en gang, men "Meg selv" sidene er utelatt. Kjipt.

Mine venner
Den første vennesiden er allerede fylt ut av Krølle, noe som er en fryktelig nedtur for bestevenninna. Det ekleste vennenne mine har vært med på er å tisse i buksa, bli tatt som tyv, gå på ring på spring hos fru Berg og å se Krølle inn i øynene. De ønsker å bli husket for den gode seg, å drite seg ut, å rulle rett ut i grøfta med stor fart og rulleskøyter, at de er rare og feite og for å være "en helt vanlig jente". I valget mellom å bo i en gammel gymbag eller i krypten til Krølle, svarer samtlige gymbagen. Dette må være den dårligste skoledagboken i historien.2000/2001
Alder: 12 år
Typ bok: PLYSJ skoledagbok

Meg om meg
By far den hippeste skoledagboken noen sinne. Med tittel printet inn i plysj og en hott, barmaget dame i Miss Sixty-bukser og N-sko, slengt i en übermoderne stol, på forsiden. Denne ganger er jeg ikke så åpen om musikksmaken min, men er både "snill og grei" og bruker mesteparten av tiden min på venner, data og piano. Har åpenbart litt problemer med løping og høydehopp, og er ikke særlig glad i verken skolen eller friidrett generelt. Dette er den perioden da cooper-testen tar livsgnisten fra meg to ganger i året. Når jeg blir ORDENTLIG STOR, har jeg tenkt å bli skuespiller eller motedisigner, og jeg kler meg helst i "lyse farger". På toppen av ønskelisten står verken Leonardo eller Freddie Prince Jr., men "fred i verden", og livsmotto er "Stå på!". Litt av en orginal.
Denne gangen er jeg mye flinkere til å fylle ut de månedlige spørreskjemaene og særlig i januar tar jeg litt av. Her kommer det fram at den kjedeligste dagen i januar er nyttårsaften "fordi nesten ingen var fulle" men at resten av måneden kan beskrives med ordet "Fed!". Planene mine for februar er bl. a. begynne å snakke kristiansandsk (på denne tiden flytter mamma altså til Kristiansand etter skillsmissen) og brått hoppet fra Celine til Eminem og Alice DeeJay.

Mine venner
De "kule" er blitt byttet ut med blandt andre Anja, som er den første som skriver. På fritiden stjeler vi mat fra buffeten til flyktningemottaket på flystasjonen og fyller skoledagbøkene våre med "adjektivhistorier", overloada med stygge ord som vi leser høyt på sengen. Vennene mine, som denne gangen også består av noen gutter, beskriver seg selv som glade, ville, tøffe, rare, spesielle, stygge, domme, sexsy, skjønne, pratsomme, morsomme, strenge, teite, feite og ok. Jeg blir av dem kalt bl. a. kul, humoristisk, snill, søt, sjenert, rar, dom, kjedelig og grøssete. Litt av noen inntrykk! Alle hater Barne-tv, men synger høyt til både 'American Pie' med Madonna og "sangene på A1 cden". Det beste de vet er enten å spise og være med venner, eller å kline og kysse. Jeg henger med de førstnevnte.

Det er two books to go, men de rekker jeg ikke før bussen går tilbake til Kristiansand. Tar de kanskje med, er jo morsomt å mimre litt.

Noen som kjenner seg igjen forresten?


Piis!

Sofia

6 kommentarer:

Katrine sa...

Hahaha, utrolig morsom lesing, Sofia. ;D

dj_friksol sa...

takk, det var morsomt å skrive også :D

dj_friksol sa...

jeg likte grøsser-skoledagboka. i spørsmålet om å bo i krypten til krølle, misforstod jeg spørsmålet.. jeg trodde nemlig "krypten" var noe helt annet.. og det geniale, de har kalt horoskopet for HORRORSKOPET hahahaha
dani

anja sa...

genialt... blir jo nesten flau..

herre gud vi var kule, trodde hvertfall det...
håper trimløypa på ore har taushetsplikt.

dj_friksol sa...

haha, ja, det har du rett i. heldigvis stod det ikke så mye naughty i de eldre bøkene, men jeg fant noen adjektiv-historier jeg ikke fatter at vi hadde fantasi til å komme opp med. Det var en god tid!

Nora sa...

Haha, jeg var medlem av grøsserklubben og hadde alle bøkene :-P Nå er jeg faktisk på leting etter bøkene mine, gøy å ha :-P
Og hallo, krypten til krølle var bare såååå kul :-P