lørdag 20. september 2008

PowerBlogGirls

To innlegg på en kveld = too much. Men jeg leste et innlegg på Kathleens blogg om jentene jeg velger å kalle PowerBlogGirls og da måtte jeg bare bidra litt med mitt.



I dag kjøpte pappaen min TOPP til lillesøster, og jeg endte selvfølgelig opp med å prioritere det over mitt eget DET NYE. Og lite overaskende var det overøst med Celines småskryt (ja, vi vet at du tror at du oppdaget chinosene, har vært i L.A. og festet med Steve Aoki og møtt hele castet til High School Musical 3, men so what? Get over it), Hillevis pannebånd aka mushroomhead og fire sider med halvnakne Zac Efron og Vanessa Hudgens på stranden. Men også tre intervjuer med tre umiskjennelige bloggpiker hadde fått plass mellom bladets to glansa permer. Her er de, visstnok Norges nye it-girls og moteikoner. En av dem, hun som har 10 000 treff i uka, har vi lest om i både Spirit, Inside og flere norske aviser tidligere. Vi vet allerede hva hun elsker og hater, på skolen, musikkfronten, catwalken og i matveien. Vi vet når hun startet bloggen, hvorfor hun blogger og at hun over hode ikke liker å bli sammenliknet med Cory Kennedy og mote bryr hun seg egentlig ikke så veldig mye om. Vi har lest bloggen. For den har vi jo fått trykket opp i trynet av samtlige norske tidsskrifter det siste halve året.



Og hun er ikke den eneste. De er over alt. PowerBlogGirlsa. Hipsterbloggerne, for å være vel frekk, men den kategorien går vel de fleste bloggere, inkuldert friksol, under uansett. Det er dem som dagen derpå prioriterer å legge ut alle bildene (nei, sikkert ikke alle, for det må jo være hundrevis) fra kvelden før, i stedet for å sove ut og spise fyllemat. Det er dem vi vet hva har på seg hver dag, vi vet hvor de har vært, vi vet hva de har gjort og vi vet nøyaktig hva de mener om det. Noen ganger nyttig? Uten tvil! Men ofte lurer jeg på hvor prioteringene deres egentlig fungerer?



Og det stopper ikke her, nei. For det som forunderer meg mest er at bladene faktisk skriver om dem og spør de samme spørsmålene gang på gang. Hvorfor ikke bare sette inn en liten firkant med "Norges 10 beste blogger" og så linkene deres. (helst ikke det en gang) Vi får jo vite mer enn nok om dem ved å lese et par innlegg, om de ikke så også skal trykkes inn blant favorittkjendisene mine! De fleste har jo egne innlegg med "spørsmål fra leserne" der du kan spørre om "hva som helst bortsett fra narkotika" (wtf?).





Nå drar Kathleen og jeg på Immortal Technique konsert i Oslo, så da håper jeg ikke PowerBlogGirlsa står linet opp på rekke utenfor John Dee for å drepe oss med polaroidkameraene/drinkene/VIP-passene/tastaturene sine. Bare så dere vet det så liker jeg å lese bloggene deres. Jeg trenger bare hjelp til å forstå hva livene deres egentlig handler om?


Piis!

Sofia

1 kommentar:

Kathleen sa...

Haha, dør av bildet!